Produkten har lagts till i favoriter
Produkten har tagits bort från favoriter
Snabb leverans 1-3 arbetsdagar
Fri frakt över 500 kr inom Sverige
Rena och högkvalitativa hälsoprodukter
SWE Se-flag

5 tips för att maximera din solbränna på bästa sätt!

Hejsan, Viktor här!

Våren är äntligen kommen, *håller tummarna för att det inte ska börja snöa igen*, och med det dyker solen fram.

En fin solbränna är inte bara väldigt attraktivt, det är också ett tecken på vitalitet. Många har dock väldigt begränsad kunskap om hur du ger din kropp bästa förutsättningar för en bra solbränna och många saker man fått höra är helt tokigt. Så här kommer en genomgående artikel med mina 5 främsta saker att tänka på för att ge dig själv väldigt fin färg på ett hälsosamt sätt. Jag misstänker att du faktiskt inte hört talas om de flesta!

Ät rätt fettsyror och bra protein 💪🏼

Din hud är i ständig förnyelse och behöver rätt byggstenar för att bibehålla sin kvalitet. Den består av lipoprotein, dvs fett och protein. Därav är din hudkvalitet direkt relaterad till kvalitén på fetter och proteiner du äter, samt din kropps förmåga att tillgodose sig dessa. Vilket även kräver en välfungerande matsmältning, men det är bortom denna artikeln!

Solen stressar din hud, vilket är bra i lagom mängd. Men som med alla fetter är det vissa som tål ljus och värme bättre. Du vill därför ge din hud byggstenar som tål temperatur och inte oxiderar så lätt. Exempel på dessa är olivolja, kokosolja, ghee, smör och animaliska fetter. Undvik solrosolja, margarin och andra skräpfetter som härsknar och oxiderar lätt.

Komplettera även med bra proteiner och aminosyror, såsom kollagen och essentiella aminosyror (EAA), för att stärka hudens struktur och elasticitet.


Maximera soltiden på morgonen och eftermiddagen ☀️

Undvik att vistas ute mitt på dagen när solen är som starkast för att minska risken för att bränna dig. Bränner vi oss blir det för mycket stress för kroppen och din hud kommer ta skada.

Istället, maximera din tid i solen på förmiddagen och eftermiddagen när solen är mer skonsam, du blir brun ändå om du är konsekvent och följer resterande riktlinjer. Om vi tänker ur ett evolutionärt perspektiv så finns det ingen människa eller annat djur för den delen i världshistorien som skulle ligga och steka i solen under de varmaste timmarna, vi har alltid sökt skugga för att inte stressa kroppen mer än nödvändigt. Du blir både uttorkad, får mer inflammation och gör av med mineraler och andra viktiga näringsämnen för att reparera skadan du gör annars.

Du ska inte vara rädd för solen, den är din vän. Men var heller inte korkad. Ska du vara i solen mitt på dagen, gör det i korta perioder och se övriga stycken för att ge dig själv bättre förutsättningar.

Undvik solglasögon när du är i solen 🕶️

Ja, man ser väldigt cool ut. Men ljusreceptorer i ögonen spelar en viktig roll i produktionen av melanin, det pigment som ger huden dess färg. Genom att undvika solglasögon när du är i solen kan du hjälpa din kropp att producera melanin mer effektivt och få en jämnare och finare bränna. Använder du solglasögon så kommer du mycket lättare bränna dig och du får inte lika bra med färg. Så spara dem för det tillfället när du verkligen behöver se cool ut eller om du är ute på havet eller i skidbacken och faktiskt behöver dem för att inte bli bländad.


Välj ditt solskydd med omsorg 🧴

Undvik konventionella solkrämer om möjligt, många av dessa innehåller skadliga kemikalier och toxiner som absorberas av huden. Solen är livsviktig och solbränna är ett tecken på god hälsa. Med sunt förnuft och att följa övriga punkter så kommer din kropp få fantastiska fördelar av att vara i solen.

Istället, välj naturliga alternativ såsom kokosolja eller zink-baserade solskydd som reflekterar solens strålar. Det finns många naturliga solskyddsprodukter på marknaden som är skonsamma mot både din hud och miljön. Undviker du solen mitt på dagen räcker oftast kokosolja och när du väl byggt upp din bränna så har du ett naturligt skydd och behöver ofta inget alls.

Återfukta din hud 🥥

För att behålla en fin och jämn bränna är det viktigt att hålla din hud väl återfuktad. Både innan och efter du solar. Drick tillräckligt med vatten och använd återfuktande fetter såsom kokosolja för att ge din hud näring och skydd. Undvik konventionella hudkrämer som kan innehålla syntetiska ämnen som kan torka ut huden eller störa dess naturliga balans. Detta för oss också tillbaka till första stycket, då bra fettsyrekonsumtion är avgörande för att återfukta kroppen och cellerna då fetter hjälper till att bilda cellmembranen, vilket bibehåller deras integritet och möjliggör korrekt hydrering. Fettsyror hjälper också till att absorbera fettlösliga vitaminer, såsom vitamin E, som spelar en roll för hudens hydrering och hälsa. Otillräckligt fettintag kan leda till torr, uttorkad hud och kompromissad cellulär funktion. Du vill också gärna skydda din hud med antioxidanter och karotener.


Några sista ord...

Vill du ge solbrännan en liten extra boost kan jag varmt rekommendera Pureness Glow getter samt Kurkumin! 😊

VIKTOR KARLSSON
Holistisk Hälsocoach

Mina tips på tillskott för solbrännan

Sold out
Sold out
Sold out
Sold out
Sold out
Sold out

Följ oss @Pureness