Produkten har lagts till i favoriter
Produkten har tagits bort från favoriter
Snabb leverans 1-3 arbetsdagar
Fri frakt över 500 kr inom Sverige
Rena och högkvalitativa hälsoprodukter
SWE Se-flag
✅ Använd min kod Nilla20 i kassan för att få 20% rabatt på mina Pureness kit!

Nilla's Kitchen

Jag, Nilla, arbetar sedan 2012 heltid som kost och näringsrådgivare, coach och samtalsterapeut, bloggare och receptutvecklare via plattformen nillaskitchen.com. På bloggen skriver jag bl.a. om hälsa och välmående ur ett holistiskt perspektiv och lägger upp recept.

Nilla’s bas-kit; återhämtning och antiinflammatorisk livsstil

Grunden för en antiinflammatorisk livsstil handlar om att bl.a. stödja immunförsvaret så att kroppen snabbt kan läka och att förebygga att obalanser och sjukdomar uppstår. Vårt immunförsvar belastas bl.a. av långvarig stress och en ohälsosam livsstil. Återhämtning från stress hänger ihop med en antiinflammatorisk kost med lämpliga tillskott.

Nilla’s stress- och återhämtnings-kit med kosttillskott är en bra bas vid återhämtning/stress och för läkning vid en anti-inflammatorisk livsstil (i kombination med bra kost).

Baskitet utgör alltså de tillskott som flesta behöver i perioder av återhämtning/påfrestning/stress. Andra tillskott som kan vara bra att komplettera med är Trippel Zink, Mjölksyrabaterier, Gurkmeja, Grönpulverblandning och Premium Research Rosenrotextrakt. Har du problem med matsmältningen, sura uppstörningar och svullen mage rekommenderar jag att även komplettera med Betain HCl -saltsyra trippeleffekt och Stark Matsmältningsenzym.

Nillas bas-kit

innehålla

Sold out

Varför just dessa produkter?

B-vitaminkomplex
B-vitaminkomplexet ger dig alla B-vitaminerna i ett preparat. B-vitaminerna sammantaget hjälper till att minska trötthet och utmattning, bidrar till normal kognitiv förmåga och behövs för bildning av röda blodkroppar samt bidrar till immunsystemets och nervsystemets normala funktion. B-vitaminer förbrukas i större omfattning under stress. Man har bl.a. kunnat påvisa tydlig koppling mellan brist på B-vitaminer och depression.

C-vitamin
C-vitamin bidrar till immunförsvar och hud och leder, eftersom att det hjälper med tillverkningen av kollagen i kroppen. C-vitamin sänker blodfetterna, ger frisk bindväv och hjälper kroppen att ta upp andra vitaminer och mineraler, ett viktigt ex. är järn. Har du järnbrist (blodbrist) och järntillskotten hjälper inte? Då kan svaret vara att äta mer c-vitamin så att upptaget fungerar bättre.

Magnesium
Magnesium hjälper din kropp med återhämtning, är viktigt för dig som tränar eller vill sova gott! Brist på magnesium är vanligt. Det går åt mycket magnesium vid stress. Magnesium är viktig för benstommen, skelettet och tänderna (särskilt den hårda emaljen) och omsättningen av kalcium är beroende av magnesium. Magnesium har en avslappnande effekt på musklerna och hjälper vid kramper.

Omega-3
Omega-3 verkar antiinflammatoriskt (genom att jämna ut balansen med Omega6) och hjälper även med att minska högt blodtryck och att förbättra sin insulinkänslighet (mindre insulin krävs för att lagra in kolhydrater i musklerna). Omega-3 ger bättre blodfetter och kan bidra till snabbare viktnedgång. Krillolja är extra rikt på Omega-3-fetterna EPA och DHA och har uppmärksammats som det kanske bästa alternativet för sina antiinflammatoriska egenskaper.

D-vitamin
D-vitamin är ett av de vitaminer vi riskerar att få för lite av och många behöver tillskott. D-vitamin reglerar kalkbalansen i skelett och tänder och har en mycket stor roll för immunförsvaret. Vanliga symptom vid brist på vitamin D är depression, trötthet, dåligt humör, håravfall, blödande tandkött, högt blodtryck, fertilitetsproblem, bensmärta, muskelsvaghet och återkommande förkylningar och infektioner osv.

Följ oss @Pureness