Produkten har lagts till i favoriter
Produkten har tagits bort från favoriter
Snabb leverans 1-3 arbetsdagar
Fri frakt över 500 kr inom Sverige
Rena och högkvalitativa hälsoprodukter
SWE Se-flag
✅ Använd min kod Traning40 i kassan för att få 20% rabatt på mina boxar från Pureness!

Träning 40+

Träning 40+ är webbportalen för dig som är kvinna ca 40-60 år och som vill må bra. Här kan du läsa om träning, kost, hälsa, klimakteriet, skönhet och resor mm. Du får pepp och tips! Jag som driver Träning 40+ heter Lena Larje och är utbildad hälsocoach, kostrådgivare och gruppträningsinstruktör.

Kosttillskotten som stöttar dig i klimakteriet

Det här är de kosttillskott jag rekommenderar och själv använder dagligen. I samarbete med Pureness har jag har tagit fram två färdiga boxar med vitaminer och mineraler särskilt för dig som är kvinna 40+ med rekommenderad dosering. När du beställer en box så riskerar du inte att någon burk tar slut före en annan. Läs mer om de vitaminer/mineraler som ingår längre ned på sidan.

• Standardboxen är basen och den rekommenderar jag alla vuxna att använda (både kvinnor och män).

• Klimakterieboxen innehåller komplement

Träning 40+ Standardbox

De kosttillskott som jag rekommenderar alla vuxna (både kvinnor och män) att använda dagligen är D-vitamin och Omega 3. Helt enkelt av den anledningen att vi har svårt att få i oss tillräckliga mängder via kosten och solen (D-vitamin).

1 burk
1 kapsel / dag

1 burk
1 kapsel / dag

348 kr

Träning 40+ Klimakteriebox

Som komplement till Standardboxen rekommenderar jag Klimakterieboxen för dig kvinna från 40 år som känner av klimakteriesymptom i någon form. Den innehåller B-vitamin, Magnesium, Zink och kollagen. Redan i förklimakteriet börjar många känna av symptom och då är kosttillskott, kostvanor och träning det första man kan åtgärda själv. Även för dig mitt i klimakteriet och för dig som passerat menopaus är just dessa kosttillskott viktiga. Jag använder dem själv varje dag och tycker att jag mår bra av dem.

1 burk
1 kapsel / dag

1 burk
2 kapsel / dag

1 burk
1 kapsel / dag

1 burk
2 kapsel / dag

836 kr

Varför just dessa produkter?

D-vitamin

Visste du att D-vitamin egentligen är ett hormon och att D-vitamin är det flest människor i Sverige har brist på. D-vitamin behövs för att ta upp kalcium och bygga ett starkt skelett och för immunförsvaret. Jag började äta större mängder D-vitamin på våren för några år sedan eftersom jag varit så fruktansvärt trött ett tag. Numera tar jag extra tillskott året runt. D-vitamin får vi främst från solen, men det är svårt att få i sig de mängder som behövs enbart via kosten, och det är bara under juni-augusti som solen är tillräckligt stark för att vi ska kunna producera D-vitamin.

Omega 3

Omega 3 är ett livsnödvändigt fleromättat fett som kroppen inte kan bilda själv. Vi behöver därför få i oss det via maten eller från kosttillskott. Omega 3 behövs bland annat för att kroppen ska kunna bygga och reparera celler, och påverkar också regleringen av blodtrycket, hur njurarna fungerar och vårt immunförsvar. Omega 3 dämpar inflammation i kroppen, minskar blodets levringsförmåga och därmed risken för blodpropp. Omega 3 bidrar också till att behålla normala kolesterolnivåer i blodet och till att minska risken för sjukdomar i hjärta och kärl. Krillolja är en av de bästa källorna.

Kollagen

När vi är unga har vi gott om kollagen men från cirka trettio års ålder börjar det brytas ned i kroppen och huden blir slappare och rynkigare. Kollagen är ett protein och utgör minst 25% av allt protein vi har i kroppen och hela 70% av vår hud består av kollagen. Kollagen behövs för bindväven, benvävnad och brosk och är viktig för uppbyggnaden av hud, hår, naglar och leder. Jag använder kollagen dagligen sedan många år tillbaka och jag upplever absolut att jag är rörligare och har mindre ont i mina leder. Det underlättar och motiverar mig både i vardagen och i min träning. En annan effekt kollagen har är den på hud, hår och naglar. Min hud är inte lika torr längre och både hud och hår har bättre kvalitet än innan jag började med kollagenet. Naglarna är starkare och håret blankare. En riktig favoritprodukt jag inte vill vara utan.

B vitamin

B-vitamin kan vara ett första steg i att behandla klimakteriebesvär innan hormontillskott är aktuellt eftersom flera av B-vitaminerna är viktiga för produktionen av progesteron och östrogen. Det gäller särskilt B-12 men även alla andra B-vitaminer. B-vitamin är alltså inte en vitamin utan flera. B-vitamin Complex innehåller alla åtta B-vitaminerna och bidrar bl.a. till att minska trötthet och utmattning. B-vitamin är viktigt för massor av processer i kroppen bl.a. ämnesomsättningen och med åldern blir vi lite sämre på att ta upp vitaminer och näringsämnen generellt därför kan tillskott vara bra. Är du vegan eller sällan äter kött är du i särskilt stort behov av tillskott av B-complex/B 12.

Zink

Zink är viktigt för sårläkning, stärka bindväven, brosk och ben, fungera som virusdödare, bidra till en frisk hud, Insulinproduktion, balansera kopparnivåer och östrogennivåer, producera progesteron och testosteron, och förhindra upptag av tungmetaller. Om du får i dig för lite zink syns det ofta på hudens och hårets kvalitet med problem som akne, hudsprickor, bölder, rosacea, eksem och psoriasis. Andra tecken är återkommande förkylningar och infektioner, ihållande träningsvärk, att magen krånglar och du har sämre smaksinne och aptit. Zink är ett livsnödvändigt mineral som ingår i en mängd processer i kroppen.

Magnesium

Magnesium kan du med fördel ta på kvällen eftersom det aktiverar kroppens parasympatiska nervsystem, vilket innebär att det gör oss trötta och sömnen har många problem med i klimakteriet. Magnesium stödjer också nervsystemet och gör nytta om du lider av stress och spänningar, vilka precis som sömnproblem, indirekt kan påverka östrogenbalansen negativt. Om du tränar är magnesium guld värt, det hjälper dig med återhämtningen. Jag använder även magnesium mot mina ”restless legs” vilket fungerar väldigt bra. Visste du att magnesiumbrist är den näst vanligaste näringsbristen i västvärlden, efter vitamin D.

Följ oss @Pureness