Produkten har lagts till i favoriter
Produkten har tagits bort från favoriter
Snabb leverans 1-3 arbetsdagar
Fri frakt över 500 kr inom Sverige
Rena och högkvalitativa hälsoprodukter
SWE Se-flag

Krill Omega-3 för hormonbalans, mental kapacitet & för att motverka inflammation, m.m.

Omega-3 är en essentiell fleromättad fettsyra. Den hjälper kroppen motverka inflammationer, öka din vardagsenergi, mentala kapacitet och hormonbalans.

I den här artikeln kan du läsa mer om omega-fettsyror och varför de är nödvändiga för kroppens välmående. Vi berättar om några vanliga symtom vid brist på omega-3, och förklarar varför en balans mellan omega-6 och omega-3 är viktigt.

Varför behöver du fleromättade fettsyror?

Omega-3, 6, 7 och 9 är fleromättade fettsyror som är otroligt viktiga för flera funktioner i kroppen. Ungefär 60 procent av barnets hjärna är uppbyggd av essentiella fettsyror!

De flesta av dessa fetter kan bildas från kolhydrater och protein. Undantaget är omega-3 och omega-6 som du behöver få via kosten eftersom kroppen inte kan producera dem själv. Tillsammans hjälper de fleromättade fettsyrorna din kropp genom att motverka inflammationer. Speciellt viktigt är omega-3 som visats motverka hjärt-kärlsjukdomar, blodproppar och öka din vardagsenergi.

Omega-3 hjälper kroppen att:

✅ Reglera blodtrycket
✅ Reparera och bygga celler
✅ Stärka immunförsvaret
✅ Njurarnas normala funktion
✅ Upptag av fettlösliga vitaminer (-D, -A, -K och -E)

Omega-3 och hormonbalansen

Det är sen länge känt att fett är viktigt för upptag av vitaminer och skydda kroppens mjukvävnader. Just omega-3 är dessutom antiinflammatoriskt men bidrar till mer än immunförsvaret, huden, håret och naglarnas uppbyggnad. Fettsyran hjälper även kroppens hormoner genom att effektivisera transporten av viktiga fettlösliga vitaminer, exempelvis D-vitamin som behövs för hormonet serotonin "kroppens glädjehormon".
Flera typer av omega-3:

Det finns flera olika sorters omega-3-fettsyror men de viktigaste är EPA, DHA och ALA.

• Liponsyra (ALA)
Växtbaserad omega-3 som finns i bland annat gröna bladgrönsaker, chiafrön, rapsolja och valnötter.

• Eicosapentaenoic Acid (EPA)
EPA är en fettsyra som finns i fet fisk och krillolja.

• Docosahexaenoic Acid (DHA)
DHA finns precis som EPA i fet fisk och krillolja.

Just ALA behöver konverteras till EPA och DHA för att tillgodogöras i kroppen, vilket är varför DHA och EPA är mer fördelaktigt.

Brist på omega-3

För lite omega-3-fettsyror kan göra att du känner dig trött, nedstämd samt uppleva att huden blivit torr och skadad. Brist på omega-3-fettsyror kan under lång tid utveckla depression i kombination med ökade inflammationer. I studier har detta visats kunna leda till hjärtproblem, kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och hudproblematik.

Symptom vid brist på omega-fettsyror:

✅ acne/hudeksem
✅ trötthet/svaghet
✅ depression/ångest
✅ torr/skadad hud
✅ nedsatt fertilitet/tidig födsel
✅ skört hår/håravfall
✅ ledsmärtor
✅ hjärtproblem/blodproppar
✅ nedsatt minne
✅ nedsatt hormonproduktion

Behöver du tillskott av omega-3

När det kommer till balansen av omega-fettsyror är det viktigt att vi inte får i oss för mycket omega-6 i förhållande till omega-3. Förhållandet mellan omega-6 och omega-3 bör ligga på 1:1, men idag ligger förhållandet hos de flesta av oss snarare på 20-30:1 vilket istället främjar inflammationer.

För att motverka inflammationer och bidra med hälsosamma effekter behöver kroppen en balans. Detta kommer från en holistisk kosthållning med mindre raffinerade produkter.

Livsmedel rika på omega-3:

• Rapsolja (ALA)
• Lax (EPA, DHA)
• Makrill (EPA, DHA)
• Alger (EPA, DHA)
• Chiafrön (ALA)
• Gröna bladväxter (ALA)
• Valnötter (ALA)
• Linfrön (ALA)
Just rapsolja är exempel på ett livsmedel som är fördelaktigt för kroppens hälsa, men problematiskt för balansen mellan omega-6 och omega-3.

Omega-3 överlever inte raffinaderiet medan omega-6 har högre tolerans och klarar processen. Rapsolja som är processat kan därför orsaka den obalans som nämnts i texten ovan. Vilket innebär att även om du får i dig ett dagligt intag av omega-3 kan balansen vara påverkad. Vid val mellan oljor bör du därför välja kallpressad rapsolja om du har möjlighet. Alternativt att du använder ett tillskott, såsom ex. Pureness Krill Omega-3.

Pureness Krill Omega-3

För oss är det alltid viktigt med rena ingredienser. Pureness Krill Omega-3 innehåller krillolja. Oljan är framställd både på ett ekologiskt och etiskt sätt, med 100% spårbarhet. Krillen fångas med en teknik som heter Ecoharvest-metoden i närheten av Antarktis. Fångstområdet anses ha världens renaste havsvatten, eftersom det ligger långt bort från fabriker och föroreningar.

Den mjuka kapseln är lätt att svälja. Den är också lukt- och smakfri, och du slipper fiskig eftersmak.

Köp Krill Omega-3 av högsta kvalitet

Följ oss @Pureness