Produkten har lagts till i favoriter
Produkten har tagits bort från favoriter
Snabb leverans 1-3 arbetsdagar
Fri frakt över 500 kr inom Sverige
Rena och högkvalitativa hälsoprodukter
SWE Se-flag

Magnesium - en väldigt viktig mineral som nästan alla idag har brist på

KOSTEN 🍴

De flesta äter inte tillräckligt med livsmedel som innehåller magnesium. Framförallt grönsaker. Både att många äter för lite men också att moderna jordbruksmetoder har lett till utarmning av magnesium i jorden, vilket resulterar i lägre magnesiumhalt i grödorna. Dessutom kan vissa livsmedel, som kolsyrade drycker och koffein, utarma kroppens magnesiumdepåer.

STRESS 😓

Kronisk stress ökar kroppens behov av magnesium. Det är bara ett faktum att vi idag lever i en mer stressig värld än vår kropp var skapad för att hantera.
Allt från miljontals kemikalier, artificiellt ljus, orimligt höga krav på oss själva, elektromagnetisk stress, onaturligt leverne och brist på natur. Stresshormonet kortisol kan urlaka magnesiumdepåer och detta tillsammans med att vi redan ofta får i oss för lite är en dubbelkombo som får oss att ofta behöva mer.

LÄKEMEDEL 💊

Vissa läkemedel, som vätskedrivande och protonpumpshämmare, kan påverka magnesiumabsorptionen. Allt som får oss att kissa mer gör att vi också gör av med mer magnesium. Så var även försiktig med att dricka för mycket vatten. Du vill såklart få i dig den mängd din kropp behöver på en dag vilket brukar vara mellan 2-3% av din totala kroppsvikt i liter. Men se till att få i dig en bra mängd oraffinerat havssalt också, då många idag äter på tok för lite högkvalitativt salt då vi fått om bakfoten att det är farligt.

MAGTARMBESVÄR 🥴

Tillstånd som Crohns sjukdom, celiaki och IBS kan påverka magnesiumabsorptionen. Det är en sak att äta mat, det är en annan sak att tillgodose sig näringen. För det krävs en fungerande matsmältning och pågrund av den kroniska stressen många befinner sig i idag kan det ofta vara problem med vår förmåga att smälta, absorbera och assimilera näring.


Även om magnesium utan tvekan är viktigt för kroppen är inte alla former av magnesiumtillskott skapade lika


Pureness magnesiumtillskott:


Följ oss @Pureness