Semla 2.0
10
Bitar
1h 30min
Förberedelsetid
Ingredienser – Semla bas
2 dl Havregryn
1 dl Mandelmjöl
8 st Dadlar
1 tsk Kardemumma
2 msk Vatten/Mandeldryck/Havredryck
3 msk MCT + Kollagen pulver
Ingredienser – Topping
1 dl Havre- eller kokosgrädde
1/2 dl Mandelbitar
Ingredienser – Mandelmassa
150 g Mandlar
3 msk Agave- eller dadelsirap eller honung
1 tsk Vaniljextrakt
1 tsk Premium Research C-vitamin
Gör så här – Semla grund
• Mixtra havregryn till havremjöl med en matberedare.
• Tillsätt mandelmjöl, urkärnade dadlar, kardemumma, kollagen och vätska.
• Blanda tills du har en kletig deg, addera mer vätska vid behov.
• Platta ut degen i önskad form och låt stå i kylen.
Gör så här – Mandelmassa
• Tillsätt alla ingredienser i en matberedare och mixtra tills du har en tjock deg.
• Tänk på att stanna och banda runt då och då för att få en jämn fin deg.
• Smeta ut mandelmassa över din semla grund och låt stå i kylen minst 30 minuter.
Gör så här – Servering
• Dela dina semla rutor.
• Vispa havregrädde och sprita på varje ruta.
• Strö mandelbitar på grädden.
• Servera gärna till en kopp chaga-kaffe eller chaga-te och njut.
Produkter som används i det här receptet
Sold out
Sold out