Produkten har lagts till i favoriter
Produkten har tagits bort från favoriter
Snabb leverans 1-3 arbetsdagar
Fri frakt över 500 kr inom Sverige
Rena och högkvalitativa hälsoprodukter
SWE Se-flag

EAA - essentiella aminosyror

EAA är en förkortning av essential amino acids, eller essentiella aminosyror som det heter på svenska. Aminosyror fungerar som byggstenar till protein, som i sin tur bygger upp våra muskler. Totalt finns det 20 aminosyror, som konstruerar proteiner med olika egenskaper, varav 8 av dem är essentiella (livsnödvändiga) och måste tillföras via maten. De 8 essentiella aminosyrorna är: Fenylalanin, Tryptofan, Isoleucin, Metionin, Treonin, Leucin, Lysin och Valin.

Hur får man i sig EAA via kosten?

EAA finns i både animalisk och vegetabilisk mat. Dock är mängderna större i animalisk föda, och man är tvungen att äta rikliga mängder vegetabilisk föda för att komma upp i samma nivåer av EAA som det finns i animalisk föda.

Exempel på mat som innehåller rikliga mängder EAA är bl.a. kalkonkött, nötkött, ägg, lax, kyckling och mjölkprodukter såsom keso när det kommer till animalisk föda, medan exempel på vegetabilisk föda med rikliga mängder EAA är bl.a. sojaprotein, sötmandel, jordnötter, bönor och linser.

Fördelen med att äta sina aminosyror i form av vanlig mat är förstås att maten också innehåller många andra näringsämnen, medan fördelen med EAA i form av tillskott är att mängden energi är försumbar - vilket gynnar den som vill bygga muskler utan att äta extra kalorier.

Aminosyror för att bygga muskler

Den vanligaste orsaken till varför man väljer att äta extra tillskott med aminosyror som ex. EAA är för att man vill bygga upp och stärka sina muskler. Aminosyror är nämligen kemiska föreningar som sitter ihop som kedjor och bildar proteiner. Desto mer aminosyror, desto mer protein i kroppen som i sin tur hjälper musklerna att växa.

Dock behöver man inte vara rädd för att musklerna ska växa explosionsartat bara för att man äter tillskott av EAA, vem som helst som tränar eller annars lever ett aktivt liv kan ha nytta av att äta extra aminosyror för muskelhälsan. För att bygga riktigt stora muskler krävs en kombination av hård träning, rikliga mängder mat och tillskott såsom EAA, men den "vanliga idrottaren" kan absolut uppnå snabbare resultat med hjälp av extra byggstenar såsom EAA-tillskott eller genom att se till att addera mera EAA-rika råvaror i kosten.

Välj mellan tablett och pulverform

I Pureness sortiment hittas EAA i både tablett och pulverform. Tabletterna är neutrala i smaken och sväljs hela med valfri vätska såsom ex. vatten. Fördelen med EAA i tablettform är framför allt att de är väldigt praktiska och enkla att ta med sig ex. till gymmet eller med på resan.

Våra EAA pulver kommer i två olika smaker: Grapefrukt och Mango & Hallon. Båda har en väldigt god smak och kan med fördel blandas med ex. vatten eller annan valfri vätska. Drick i samband med maten eller efter träningspasset.

Köp EAA av högsta kvalitet:

Sold out
Sold out
Sold out

Följ oss @Pureness