Produkten har lagts till i favoriter
Produkten har tagits bort från favoriter
Snabb leverans 1-3 arbetsdagar
Fri frakt över 500 kr inom Sverige
Rena och högkvalitativa hälsoprodukter
SWE Se-flag

Enzymer för mage och ämnesomsättning

Visste du att kroppens ämnesomsättning är beroende av enzymer? Om det inte finns tillräckligt med matsmältningsenzymer i kroppen kan den inte smälta maten ordentligt, istället blir maten kvar och belastar matsmältningssystemet.

Vad är enzymer?

Enzymer är mikroskopiska proteinmolekyler som hjälper till att bryta ned maten vi äter så att kroppen kan ta upp näringen. Enzymer består alltså av proteiner, och olika enzymer har mängder av olika egenskaper och funktioner.

Våra celler innehåller mängder av olika enzymer och kan ha upp till 1000 stycken i sig. Enzymerna behövs för att maten vi äter ska kunna brytas ned och vi ska kunna ta upp näringen från den. Även vitaminer, mineraler och hormoner har behov av enzymer för att kunna brytas ner ordentligt.

Tre olika typer av enzymer

Enzymerna kan delas in i tre olika huvudgrupper: metaboliska enzymer, matenzymer och matsmältningsenzymer.

✔️ De metaboliska enzymerna arbetar i blodomloppet, i vävnader och organ. Dessa hjälper bl.a. till med att förebygga olika inflammationer.
✔️ Matenzymerna får vi i oss av mater vi äter och är viktiga komponenter i maten samt hjälper till med att smälta upp till 75 procent av all mat vi äter.
✔️ Matsmältningsenzymerna tillverkas av kroppen för att kunna bryta ner protein, kolhydrater och fett ur maten så att kroppen ska kunna ta upp näringen på bästa sätt.

I vårt sortiment: matsmältningsenzymer

Matsmältningsenzymer behövs för att du ska få tillräckligt med näring och energi så att processerna i din kropp ska kunna fungera normalt. Kroppen producerar de flesta matsmältningsenzymerna i bukspottskörteln, men även i mindre mängd i magsäcken, tunntarmen och munnen. Även tarmbakterierna kan producera matsmältningsenzymer.

Tyvärr avtar produktionen av matsmältningsenzymer med åldern, och därför kan många få problem med uppsvälldhet, gaser, magsmärta och trötthet ju äldre de blir. Symptomen kan bero på brist av matsmältningsenzymer och därför kan man ha skäl att fylla på kroppen med matsmältningsenzymer i form av kosttillskott.

Enzymer som tas i form av kosttillskott kan lindra magbesvär även för dig som är yngre och kanske lider av ex. IBS eller annars bara har problem med matsmältningen (ex. vid stora eller feta måltider).

Välj mellan vanliga eller starka

Pureness enzympreparat innehåller noggrant utvalda enzymstammar som bibehåller sin verkan både i mycket sura förhållanden och i en mer basisk miljö. I sortimentet hittas två olika typer av matsmältningsenzymer: Matsmältningsenzym och Stark Matsmältningsenzym.

Skillnaden mellan de olika varianterna av matsmältningsenzymer i vårt sortiment är att de starka innehåller en mer koncentrerad form av matsmältningsenzymer än de vanliga. Vi brukar rekommendera våra kunder att testa sig fram vilka som passar dem och deras mage bäst.

Köp matsmältningsenzymer:

Följ oss @Pureness