Produkten har lagts till i favoriter
Produkten har tagits bort från favoriter
Snabb leverans 1-3 arbetsdagar
Fri frakt över 500 kr inom Sverige
Rena och högkvalitativa hälsoprodukter
SWE Se-flag

Varför ska man dricka elektrolyter?

Att det är viktigt att dricka mycket vatten det vet vi alla om eftersom människokroppen består av ca 60% vatten. Men är det bara "vatten" eller finns det annat där i som är viktigt för att vi ska må bra och våra kroppar fungera optimalt? Svaret är förstås ja. Vi behöver bl.a. elektrolyter, som reglerar vätskebalansen och ser till så att allt fungerar som det ska. I den här artikeln går vi igenom snabba fakta om elektrolyter, samt hur man får i sig dem både via vanlig mat och kosttillskott ur Pureness sortiment. Fortsätt läs!

Snabba fakta om elektrolyter

✅ Elektrolyter är mineraler som finns i vår kropp naturligt och innehåller en elektrisk laddning. De är grundläggande element för att kroppen ska fungera korrekt, och du kan både förlora och ersätta dem.

✅ De huvudsakliga elektrolyterna i människokroppen består av natrium (salt), klor, kalcium, fosfor, magnesium och kalium.

✅ Elektrolyter hjälper kroppen bl.a. att bibehålla rätt vätskebalans och PH-nivåer. De är viktiga för nervsystemets normala funktion, ett bra blodtryck, för att hålla en bra muskelfunktion, med mera.

✅ När man svettas mycket i samband med varmt väder och träning, eller är magsjuk m.m. förlorar man inte bara vätska utan med den även elektrolyter. Vilket är varför det är viktigt att fylla på kroppen med extra elektrolyter i de situationerna.

Hur man får i sig elektrolyter

Elektrolyter finns förutom i kosttillskott även i "vanlig mat" som man kan tänka på att få i sig under perioder när man har ett extra behov av elektrolyter, ex. under sommaren. Här kommer några exempel på mat som är rika på elektrolyter:

🥥 Kokosvatten
🍌 Bananer
🥜 Nötter och frön (även chiafrön)
🍉 Vattenmelon
🧂 Salt
🍋 Citrusfrukter

Elektrolyter i form av kosttillskott

Ibland räcker det inte med "bara vanlig mat", utan man kan behöva fylla på med elektrolyter i en mer koncentrerad form för att säkerställa kroppens elektrolyter och vätskebalans. Då kan man ta elektrolyter i form av kosttillskott!

I vårt sortiment hittas elektrolyter i pulverform. Pureness Elektrolytpulver finns i 6 olika smaker: citron & lime, mango & apelsin, ananas, skogsbär, päron och naturell. Fördelar med dessa är bl.a. att de är riktigt goda, sockerfria samt fria från onödiga tillsatser. De innehåller alla de viktigaste elektrolyterna såsom ex. kalium, natrium och magnesium. Utöver detta innehåller de även Guérande -salt, C-vitamin och organiskt svavel (OptiMSM).

Elektrolytpulver är lätta att ta med sig och blanda i ex. vatten i samband med träningspass eller under solresor för att hålla en god vätskebalans, vilket i sin tur gör att man kan känna sig mer pigg, slippa huvudvärk, ha en normalt fungerande mage, slippa muskelkramper, med mera.

Köp elektrolytpulver av högsta kvalitet:


Följ oss @Pureness