Produkten har lagts till i favoriter
Produkten har tagits bort från favoriter
Snabb leverans 1-3 arbetsdagar
Fri frakt över 500 kr inom Sverige
Rena och högkvalitativa hälsoprodukter
SWE Se-flag

Vassleprotein - ett lättupptagligt protein för muskelstyrka

Protein är inte “bara protein”. Det finns många olika typer av proteiner, och vassleprotein är det allra vanligaste proteinet av dem alla. I den här artikeln kan du lära dig mer om vad vassleprotein är och var det kommer ifrån, samt vilka fördelar det har.

Vad är vassleprotein?

När man tillverkar ost skiljer man mjölkens fasta delar från vätskan. Vätskan som är kvar kallas för vassle och består av vattenlösliga proteiner, vatten, mjölksocker, vitaminer och mineraler. Om du öppnar en yoghurt och ser vätskan på toppen så är det det som är vassle/whey. Vassleprotein är med andra ord en biprodukt som kommer från mjölk. Det är en fett- och kalorisnål näringsprodukt med hög proteinhalt.

Det finns tre olika former av vassleprotein, beroende på hur man har framställt det, koncentrat, isolat och hydrolysat, vilket är den renaste och mest koncentrerade som har brutits ner till aminosyror, vilket gör den väldigt lätt för kroppen att ta upp. Vassleprotein tas överlag lätt upp av kroppen och många tycker att koncentrat och isolat är bra nog.

Fördelar med vassleprotein:

✅ Effektivt

Vassleprotein tas upp snabbare av kroppen än andra typer av protein och har ett högt innehåll av essentiella aminosyror. Anledningen till att kroppen kan ta upp vassleprotein så bra beror på att det innehåller aminosyror som är sammansatta på ett fördelaktigt sätt till skillnad från en del andra proteinkällor som kroppen måste kämpa mer med att ta upp. Detta gör att många upplever att musklerna återhämtas direkt efter träning, och vassleprotein passar därför utmärkt direkt efter träningspasset!

✅ Gott

Vassleprotein har funnits länge på marknaden och därför har smakerna hunnit utvecklas med åren. Det finns oändligt med smakvariationer och det finns garanterat en smak för alla!

✅ Bra för fettförbränning

Vassleprotein sägs kunna bidra till fettförbränningen och är därför ett utmärkt val av protein när man vill gå ner i vikt.

✅ Fungerar som antioxidant

Vassleprotein har visat sig kunna öka glutationsvärden och har därmed en antioxidant-verkan och gynnar immunförsvaret.

Vassleprotein i Pureness sortiment

I Pureness sortiment hittas vassleprotein i 3 olika smaker: jordgubb, choklad och vanilj. Alla våra proteinpulver tillverkas av rena och noggrant utvalda råvaror. De innehåller inget tillsatt socker, aspartam, sukralos eller acesulfam K – inte heller några konstgjorda aromer, tillsatser eller färgämnen. För oss är det viktigt att du ska kunna uppgradera din träning och välmående så enkelt som bara möjligt med kvalitativa träningstillskott!

Vassleprotein & allergier

Många som är mjölkallergiska och laktosintoleranta tål vassleprotein bra, men det finns också en grupp som inte tål det eller som utvecklar en överkänslighet mot det vid regelbunden användning över tid.

Om du har tendens eller konstaterad allergi eller kanske bara en överkänslighet mot mjölk prova dig fram med försiktighet. Om det går bra, rotera gärna med veganska protein. I Pureness sortiment hittar du också veganska proteinpulver gjorda på en blandning av ris- och ärtprotein. De finns i smakerna choklad, vanilj och naturell.

Köp vassleprotein av högsta kvalitet:

Sold out
Sold out
Sold out

Följ oss @Pureness