Produkten har lagts till i favoriter
Produkten har tagits bort från favoriter
Snabb leverans 1-3 arbetsdagar
Fri frakt över 500 kr inom Sverige
Rena och högkvalitativa hälsoprodukter
SWE Se-flag

Hur ska jag få bukt på min uppsvällda mage och konstanta halsbränna?

Två väldigt vanliga problem som kan uppstå från en rad olika anledningar. Vad båda har gemensamt är att du inte bryter ner din mat ordentligt, vanligtvis på grund av yttre stress i form av mycket runtomkring som för dig bort från det parasympatiska ”rest & digest” delen av nervsystemet eller att du inte är närvarande med maten och istället distraherar dig med jobb, läsning eller lite väl spännande videos vilket gör att du inte tuggar ordentligt.

Det är också vanligtvis en inre stress i form av att maten du äter innehåller ämnen du är känslig mot, eller rent objektivt inflammerande såsom uppvärmda vegetabiliska fröoljor, tillsatser och kemikalier eller att du har en känslighet mot något särskilt livsmedel.

När det gäller livsmedelskänslighet så är det oftast inte livsmedlet i sig som är att skylla, utan att din tarmflora inte har kapaciteten att hantera det, framförallt själva nedbrytningen av protein till aminosyror och peptider. Görs inte detta korrekt i första steget av din proteinsmältning, vilket är magen, så kommer dessa osmälta partiklar kunna ”läcka” igenom en inflammerad tarmvägg och komma ut i cirkulationen i ett tillstånd som triggar ditt immunförsvar och leder till en autoimmun känslighets reaktion, detta är också ofta grundorsaken till mer allvarliga autoimmuna tillstånd.

Vad som i detta fallet ofta driver problemet är att din magsyra är otillräcklig, om ditt pH värde i magen inte är 3 eller lägre kommer din magsyra inte trigga enzymet pepsin att börja sitt arbete ordentligt, vilket gör att maten når tunntarmen utan att ha brutits ned ordentligt vilket leder till vad jag beskrev ovan, det leder också till vitamin och mineralbrister pga att du inte bryter ned fett ordentligt samt uppsvälldhet och inflammation i tarmen då stärkelserika kolhydrater ofta heller inte bryts ned ordentligt vilket matar tarmbakterier du inte vill ska öka.

Detta kan uppstå av flera olika anledningar, varav de vanligaste är yttre stress, dåliga kostvanor och väldigt vanligt, mediciner som sänker magsyran. Ofta i ett försök att få ordning på halsbränna, vars orsak oftare har att göra med låg magsyra än hög. Så som svar på din frågeställning, ät i lugn och ro utan distraktioner, identifiera din primära stresskälla och jobba på att komma underfund med den, se till att din magsyra är på en bra nivå, prova använda Betain HCL som tillskott en period och se om du märker någon skillnad (det bör märkas väldigt snart), undvik livsmedel du vet att du är känslig mot och begränsa kraftigt stärkelserika kolhydrater för att inte mata de bakterier som lever på detta.

Använder du i nuläget mediciner som påverkar magsyran, se över om de har den effekten du önskar eller om de enbart dämpar symptom men gör problemet värre i långa loppet och ta förslagsvis upp detta med personen som skrivit ut dem till dig.

Kosttillskott för maghälsa:


Följ oss @Pureness