Produkten har lagts till i favoriter
Produkten har tagits bort från favoriter
Snabb leverans 1-3 arbetsdagar
Fri frakt över 500 kr inom Sverige
Rena och högkvalitativa hälsoprodukter
SWE Se-flag

Hur mår ditt nervsystem, egentligen?

Den andra stora punkten jag vill beröra är något som jag pratar om i början av min senaste video på YouTube om 4 nycklar till ett starkt immunförsvar som du kan kolla på HÄR.

Detta handlar om ditt nervsystem och hur väl återhämtad du är. Majoriteten av de klienter jag jobbar med som hälsocoach, har en rejäl obalans mellan sitt sympatiska och parasympatiska nervsystem. Eller som jag brukar säga, för mycket work out eller output, i relation till work in eller input.

Man gör helt enkelt för mycket saker som kräver energi utan att låta kroppen återhämta sig från ansträngningen. Inom sport kallar man detta för överträning men det fenomenet gäller mer än bara fysisk aktivitet, även om det är det mest uppenbara och sannolikt en faktor i den ”hälsosamma” personens situation som försöker hålla igång med alla sina träningspass.

Tränar du mer än vad din kropp hinner återhämta sig från, är detta nedbrytande och kompromissar ditt immunförsvar. Ansträngning, vare sig fysisk eller mental behöver balanseras upp med återhämtande avslappnande ”input”, vare sig det är en stund i lugn och ro, tupplur, lugn yoga, en stund i naturen, lugn promenad eller min personliga favorit värme såsom bastu eller varma bad. Om detta är ur balans följer med största sannolikhet trötthet och sjukdom.

Stress kommer ju dock även från många håll. T.ex. om du har mycket på ditt jobb, en påfrestande relation, dålig eller för lite sömn, livsmedel du inte tål. Exempel på livsmedel kan vara proteinbars eller andra ”fitness” hörnstenar, såsom energidrycker eller proteinpulver från producenter som olikt Pureness inte bryr sig om kvalitén utan bara prislappen. Det kan vara en stor mängd bönor, kvarg, fullkorn eller grönsaker som din mage kanske inte tycker om. Eller den kanske mest prevalenta nu för tiden, diverse fejk köttalternativ eller veganska skräpprodukter som innehåller en uppsjö av inflammatoriska ingredienser.

Kort sagt, se till att du är tillräckligt återhämtad innan fysisk ansträngning och hitta balans i din input och output av energi och livsstil.

Kosttillskott för immunförsvaret:

Sold out
Sold out
Sold out
Sold out
Sold out
Sold out

Följ oss @Pureness