Produkten har lagts till i favoriter
Produkten har tagits bort från favoriter
Snabb leverans 1-3 arbetsdagar
Fri frakt över 500 kr inom Sverige
Rena och högkvalitativa hälsoprodukter
SWE Se-flag

Glow Getter - årets gyllene kapsel

En av årets alla spännande nyheter är vår nya beautykapsel Glow Getter - en gyllene liten kapsel full av betakaroten av högsta kvalitet!
Utöver betakroten är den kompletterad med biotin och vitamin E, som båda hjälper till att ta hand om din hud.

Vad är betakaroten och vad gör det?

Betakaroten är en typ av karotenoid, ett pigmentämne som ansvarar för orange, gul, röd och grön färg i frukt och grönsaker. Många förknippar betakaroten med morötter och det är just det som ger moroten sin orangea färg. När det lagras i kroppens fettvävnad ger den huden en mer gyllenbrun färg.

I kroppen omvandlas betakaroten till A-vitamin vid behov, som i sin tur behövs för exempelvis synen och kroppens slemhinnor. Betakaroten är också en fantastisk antioxidant som skyddar kroppen mot fria radikaler.

I vilka livsmedel finns betakaroten?

Betakaroten finns i bl.a.

-Morötter
-Spenat
-Persilja
-Mango
-Papaya
-Sötpotatis

Skyddar betakaroten mot solen?

Betakaroten hjälper till att skydda huden från solens strålar inifrån och gör de flesta mer tåliga mot solen, men det ger inte ett fullgott skydd, därför behöver man fortfarande smörja in sig med SPF. Betakaroten främjar hudens pigmentering (melanin) och bidrar till att huden får en brunare färg snabbare än om man inte äter betakaroten.

För att få effekt av sina tillskott bör man börja med Glow Getter ca 4 veckor innan solexponering (som solsemester och sommar). Se därför till att börja i tid!
 

Biotin och Vitamin E

Vitamin E är en fettlöslig antioxidant som är viktig för hudens hälsa. Det spelar en viktig roll i att skydda hudceller mot oxidativ stress och fria radikaler, vilket kan orsaka skador och bidra till åldrande. Vitamin E finns i många livsmedel, inklusive gröna bladgrönsaker, nötter och frön, vegetabiliska oljor och ägg.

Biotin, eller vitamin B7, är en vattenlöslig vitamin som är viktig för frisk hud, hår och naglar. Biotin hjälper till att främja produktionen av keratin, ett protein som är en nyckelkomponent i hår, hud och naglar. Det hjälper också till att stödja ämnesomsättningen av hudceller, främjar hälsosam cellomsättning och minskar risken för hudproblem som akne och eksem.

Vad gör Glow Getter?

Glow Getter är vår solkapsel som är perfekt att börja ta på våren inför sommaren och solens strålar, eller inför solsemestern. Kombinationen betakaroten, biotin och vitamin E stärker din hud, hår och naglar.
Den förbereder huden för sol och påskyndar pigmentet och ger dig en djupare och mer gyllene solbränna som håller längre.
Den kan även användas under hela året för att bibehålla en hud med glow!

Kan man överdosera betakaroten?

Det som kan hända om man tar höga doser av betakaroten är att huden blir gul/orangefärgad, men det är inget farligt och övergår om man minskar dosen.

Människor som röker eller har varit storrökare, ska inte ta för höga doser av betakaroten då det finns en ökad risk för lungcancer.

Köp Glow Getter här

Sold out

Följ oss @Pureness