Produkten har lagts till i favoriter
Produkten har tagits bort från favoriter
Snabb leverans 1-3 arbetsdagar
Fri frakt över 500 kr inom Sverige
Rena och högkvalitativa hälsoprodukter
SWE Se-flag

Energidryck - kan man dricka energidryck varje dag, och andra frågor!

Koffein har använts i tusentals år för att pigga upp, förebygga trötthet och ge energi. Men är energidrycker ett okej sätt att njuta av koffein eller är de ohälsosamma? Kan du dricka energidrycker varje dag? Ta reda på alla fakta i den här artikeln!

Är energidrycker hälsosamma?

Vår rekommendation är att tänka på energidrycker som "neutrala" – konsumerade med måtta är de inte skadliga för hälsan, men de främjar den inte heller.

Det finns också många olika typer av energidrycker. Traditionella energidrycker med massa socker i är såklart inte ett bra val, eftersom de tillför onödiga kalorier till din dagliga kost. Att konsumera "tomt socker" kan också (ironiskt nog för en energidryck) orsaka trötthet, då blodsockret efter en snabb uppgång också sjunker snabbt.

Energidrycker sötade med sukralos, aspartam eller andra konstgjorda sötningsmedel, som ofta presenteras som bättre alternativ till sockervarianter, är inte heller det bästa möjliga valet enligt vår mening. Varför stoppa in något konstgjort i kroppen, om det finns naturliga alternativ?

Pureness Natural Energy Drink energidryck innehåller endast 100% naturliga ingredienser. Inga konstgjorda sötningsmedel, färgämnen, fosforsyra, syntetiskt koffein eller något annat extra.


Kan man dricka energidryck varje dag?

Man kan dricka energidryck varje dag, precis som kaffe och te. Det viktigaste är att hålla ett öga på den totala mängden koffein för dagen.

Rekommendationen för intag av koffein för vuxna är max 400 mg/dag. Det innebär till exempel fyra burkar med Pureness Natural Energy Drink (100 mg koffein per burk). En vanlig kopp kaffe innehåller cirka 100 mg koffein.

Unga människor bör vara särskilt försiktiga med sitt koffeinintag - energidrycker är inte ett bra val för personer under 15 år. Även gravida bör begränsa sin koffeinkonsumtion.

Hur fungerar koffein, vad gör energidryck för kroppen?

Koffein har använts i tusentals år för att pigga upp, förebygga trötthet och ge energi. Enligt vissa uppskattningar använder upp till 90% av världens befolkning koffein i en eller annan form dagligen.

Idag är det också känt hur exakt koffein fungerar – nämligen genom att blockera verkan av signalsubstansen adenosin, som är ansvarig för att orsaka trötthetskänslan i kroppen. Utöver detta stimulerar koffein andra neurotransmittorer i hjärnan, som dopamin och noradrenalin, som har direkt stimulerande och koncentrationsfrämjande effekter.

Även om analysen av hur koffein fungerar kan verka trivial, innehåller den en viktig punkt: koffein piggar inte bara upp dig, det förhindrar aktivt den naturliga utvecklingen av känslan av trötthet i kroppen.

Detta bör man tänka på när man överväger att ta dagens sista koffeindos, till exempel efter kl. 16. Att somna är förståeligt svårt om din kropp samtidigt säger till dig: "Var inte trött, dagen har precis börjat."


Får en 12-åring dricka energidryck?

Kort sagt: nej. Även om försäljning av energidrycker till barn och unga inte är förbjuden enligt lag, rekommenderas i allmänhet användningen av energidrycker endast för personer som är 15 år och äldre. Även 15-18-åringar bör använda koffein med måtta och undvika energidrycker på eftermiddagen och kvällen.

Vad är Pureness energidrycker, ett nötskal?

Pureness Natural Energy Drink smakar lika bra (många tycker bättre!) än vanliga energidrycker, men är till skillnad från de flesta andra energidrycker på marknaden endast gjorda av naturliga ingredienser.

Ingredienslistan på baksidan av burken är kort och koncis: filtrerat vatten, naturliga aromer, äppelsyra, steviolglykosider från stevia och koffein från grönt te, guarana och yerba mate-extrakt.

Naturliga energidrycker är därför bättre versioner av vanliga energidrycker, som lättare kan användas som en del av en hälsosam livsstil 🌿

Pureness Natural Energy Drink:

Sold out
Sold out
Sold out
Sold out

Följ oss @Pureness